donderdag 1 februari 2018

Alweer een jarige in huis, tournee minerale en klinken met een mocktail

19 jaar geleden was ik net bevallen van het mooiste baby'tje uit het ziekenhuis. Ik weet het wel, elke mama zegt dat ze een mooi kind heeft, maar wij hebben toch extra hard ons best gedaan. Hahaha!!!
19 jaar al en wat ben ik trots op de oudste. Tijdens deze drukke periode (mama heeft een zelfstandige praktijk, geeft les, volgt les en papa werkt ook lange dagen) heb ik hem nog nooit horen klagen. Hij helpt in het huishouden, kookt regelmatig, helpt met de was te plooien en haalt daarnaast nog prima schoolresultaten.

En omdat vandaag Tournee Minerale start ga ik op hem klinken, met een mocktail. Wie zegt er dat je niet kunt genieten van een verfrissende cocktail zonder alcohol? Dit drankje is volledig alcoholvrij, lekker én bevat weinig calorieën.

Granaatappel-bloedsinaasappel spritz met gerookte tijm

Voor 4 glazen: 100 g suiker, 5 takjes gedroogde tijm, 1/2 granaatappel, 1 bloedsinaasappel, 100 ml granaatappelsap, limonade type Appeltiser

Verhit 100 ml water en de suiker, voeg de tijm toe en laat 15 min op een zacht vuurtje inkoken. Zeef de siroop. Bewaar in een flesje. Pers de sinaasappel. Maak de pitjes los van de granaatappel. Vul de shaker met ijs, 50 ml granaatappelsap, 50 ml bloedsinaasappelsoap en 2 lepels van de tijmsiroop. Shake tot alles ijskoud is. Vul een glas met 3 ijsblokjes en 1 eetlepel granaatappeltjes. Schenk er de mocktail op, leng aan met Appeltiser en werk af met een takje tijm. Brand de gedroogde takjes tijm net voor het serveren voor een gerookt tijmaroma
naar een idee van Libelle Lekker
  1. Aan iedereen die vandaag start, veel succes!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten