woensdag 21 februari 2018

Aperitieven met pita chips en baba ganoush


Dit hapje heb ik vorige kookworkshop gemaakt en echt het was een schot in de roos. De dames hebben een 2de portie gemaakt toen ik bezig was met het hoofdgerecht. Dat zegt genoeg toch.

Pita chips kan als snack bij de tv, maar is ook een lekker bijgerecht bij een salade of bbq gerecht. Samen met de baba ganoush kan het ook als aperitiefhapje.

Pitabroodjes, olijfolie, peper, zout en kruiden naar smaak bijvoorbeeld kerrie of paprikapoeder.

Snij de pitabroodjes horizontaal doormidden. Leg de 2 helften op elkaar en snij in 3 punten. Meng wat olijfolie met peper, zout en de kruiden. Bestrijk de driehoekjes met de kruidenolie. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak tot ze goudbruin zijn.

Baba ganous (geroosterde aubergines): 2 aubergines, zout, 1 lepel olie, citroensap en cayennepeper

Halveer de aubergine en maak een paar inkepingen in het vruchtvlees. Besprenkel met de olie en kruid met zout. Leg met de snijkant naar beneden in een ovenschotel en zet 30 min in een oven op 230°C.
Prak fijn met een vork. meng met citroensap, cayennepeper en olie.



recht uit onze hof



Geen opmerkingen:

Een reactie posten