zondag 18 februari 2018

Bloemkoolsoep met garnalen


Mijn lesopdracht is verlengd tot aan de paasvakantie en vanavond start de avondschool weer. Dus dat is straks om 17u00 binnenvliegen, boekentas neerzetten, soepje eten met een boterham en volgende boekentas nemen zodat we om 18u00 in de les zitten. Gelukkig heeft mijn ventje dit weekend al bloemkoolsoep gemaakt. Alles staat dus al klaar voor straks. Fijne werkweek!!

Bloemkoolsoep met grijze garnalen

1 bloemkool, 2 uien, 2 l vetarme bouillon, 125 g grijze garnalen, zout en peper.

Snij de bloemkool in stukken. Pel de ui en snij in stukjes (dat mogen grote stukken zijn, de soep, want ik ga de soep mixen). Doe de bloemkool en de ui met de bouillon in een kookpot. Laat 10 minuten zachtjes koken.Mix tot een gladde, romige soep. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met garnaaltjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten