dinsdag 27 februari 2018

gekarameliseerd witloof en champignons

Groenten, ik ben er dol op. In de zomer in allerlei salades, maar in de winter wil ik ze graag warm. Ik lust ze graag gestoofd of gebakken...maar dan zonder die extra calorieën die er dan altijd bij komen kijken. En omdat je op 1 been niet kan staan, eet ik meestal 2 soorten groenten. Je kan er oneindig mee variëren. Vandaag gekarameliseerd witloof en champignons, maar dan SomethingELSe?!


Witloof, kastanjechampignons, balasamico azijn

Ik karameliseer het witloof met balsamico azijn ipv honing. Even lekker, en liever voor de lijn.

Snij de champignons in 4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in 2 in de lengte.
Verhit 1 lepel olijfolie in een pan en stoof het witloof 5 à 10 min. Overgiet met balasamico azijn.Kruid met peper en zout. Laat nog even bakken.
Verhit 1 lepel olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 5 min op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
Lekker met een gebraadje




Geen opmerkingen:

Een reactie posten