maandag 12 februari 2018

Met liefde gemaakte ossobuco met pasta


Ossobuco is een Italiaanse klassieker uit Milaan en wordt normaal gezien gemaakt van kalfsschenkel, maar met kalkoen kan het dus ook! Lekker met spaghetti of tagliatelle.


Ossobuco

Voor 4 personen: Ossobuco van kalkoen, 1 stengel selder, tomatenpuree, 200 ml vetarme bouillon, 200 ml droge witte wijn, 3 lepels bloem, 2 uien, 1 teentje look, 2 wortelen, 4 à 5 tomaten, laurier, Italiaanse kruiden, tijm, peper en zout

Wentel de stukken vlees door de bloem. Bak aan in een braadpan. Pel de uien en snij ze fijn. Plet de knoflook. Snij de wortelen en tomaten in schijfjes en de selder in blokjes. Voeg de uien, wortelen en selder bij het vlees, samen met de tomatenschijfjes, tomatenpuree en de kruiden. Voeg de wijn en de bouillon toe en laat ongeveer 1,5 uur sudderen onder gesloten deksel. Dien op met (volkoren)pasta. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten