vrijdag 9 februari 2018

Met Valentijn is ROOD... de kleur van mijn voorgerecht

  • Als voorgerecht heb ik gekozen voor een carpaccio van zalm met rodebietensalade, sojascheuten, pijpajuin en wasabi-vinaigrette. Laat je niet afschrikken, want het is echt niet moeilijk en nog eens supergezond. 
Voor 2 personen: 250 g zalmhaasje (zonder vel of graten), 1 lente uitje, handje waterkers, handje sojascheuten

Voor de vinaigrette: 1 eidooier, wasabipasta (niet teveel, want dit is erg pittig), geraspte gember, een likje honing (dat is niet calorie-arm, ik weet het, vandaar maar een likje en geen lepel gebruiken), 1 lepel donkere sojasaus, 75 ml sesamolie, 1 el honing en 1/4 limoen

Voor de rodebietensalade: 200 g rode biet, 1/4 rode ui, 1.5 eetlepel olie, sherry azijn, peper en zout

Snij het grijze vettige gedeelte van de zalm met een scherp mes. Snij in flinterdunne plakjes. Leg op een bord en bedek de borden met vershoudfolie. Plaats de borden in de koelkast. 

Voor de salade: schil de rode bieten en rasp ze fijn. Doe hetzelfde met de rode ui. Breng op smaak met olijfolie, sherry azijn, peper en zout. Snij de lente-uitjes fijn en doe in een kommetje.

Voor de vinaigrette: klop de dooiers los. Voeg de wasabipasta, honing en sojasaus toe. Roer onder elkaar. Voeg al kloppend sesamolie toe tot je een gebonden vinaigrette krijgt. Verfris met limoensap en geraspte gember. Proef en kruid af naar smaak met peper.

Afwerking: leg een beetje waterkers in het midden op de zalm. Lepel er wat rodebietensaade bij. Werk af met sojascheuten, vinaigrette, lente-ui en sesamzaadjes.

.

Naar een idee van Sofie Dumont

Geen opmerkingen:

Een reactie posten