donderdag 8 februari 2018

Valentijnmenu: Mocktail van Pina Colada met blini's gevuld met rood fruit


Nog een kleine week voor Valentijn. Hoogtijd dus om aan het Valentijnmenu te denken. Omdat mijn ventje moet werken en ik avondles heb gaat er van uit eten weinig sprake zijn, maar als we elkaar woensdagavond tegen een uur of 10 's avonds in de zetel tegenkomen dan gaan we toch op elkaar klinken, hoor. En dat kan perfect met een mocktail op basis van sojadrink en met blini's. Dit zijn pannenkoekjes afkomstig uit Rusland. Dus een match made in heaven want iets uit de warme Caraïben en het koude Rusland.

Als je wil kan je morgen al wat oefenen met het aperitief en de hapjes om de krokusvakantie in te zetten. En ook als je geen vakantie hebt is het ideaal om het weekend mee te starten.

Mocktai van Pina colada
Voor 2 personen: 200 g ananas (vers of diepvries) en 200 g sojadrink met kokos
Snij de ananas in stukjes. Mix samen met de sojadrink. Voeg wat ijsblokjes toe en klaar


Blini's gevuld met yoghurt en rood fruit
Voor 10 stuks:
Voor het deeg: 75 g bloem, 50 g boekweitmeel, 250 ml karnemelk, 1 ei, zoetstof
Voor de vulling:  300 ml magere yoghurt, 200 g rood fruit, 3 lepels zoetstof
Maak een beslag met de bloem, boekweit, karnemelk en de eidooier. Klop het eiwit stijf en meng et voorzichtig onder het beslag.Bak de blini's in weinig vetstof. Leg in het midden een lepel yoghurt gezoet met zoetstof. Leg er enkele schijfjes rood fruit op. Plooi dicht en werk af met wat fruit.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten