vrijdag 31 augustus 2018

BBQ SomethingELSe?!: waarom niet vegetarisch?

We hebben een nieuwe BBQ gekocht. De oude (eentje op houtskool) was helemaal doorgebrand, hoog tijd voor een nieuwe dus. En we hebben ons best gedaan, moet ik zeggen. De jongste vroeg waarom we naast een keuken in huis, nu ook gekozen hadden voor een buitenkeuken.. Hahaha!!!
Mijn ventje wilde graag een gasbbq. Ik wilde een grote want ik verwacht hier regelmatig extra mondjes aan tafel en we wilden iets wat snel gaat. Als we honger hebben en zin in BBQ dat ik niet eerst uren moet wachten voor de houtskool op temperatuur is. We zijn hier van het ongeduldige type, zeker als we honger hebben.
We gaan ons toestel dit weekend inwijden. Natuurlijk op een originele manier! Ik ga voor een veggie BBQ. En neen, geen groentenburgers, falafelballetjes, veggieworstjes en andere kant-en-klare br.l voor mij, maar met veel groentjes en lekkere vleesvervangers. 
Voor bij het het aperitief (want ja, dat hoort er natuurlijk een beetje bij) serveer ik een broodje met halloumi en een slaatje met warme fetakaas.
Voor het hoofdgerecht gaan we voor bloemkoolsteak, champignonsaté en een kleurrijke groentenbrochette met krielpattatjes. Als sausje maak ik homemade tomatenketchup. En het dessert? Dat mag best wat pittig zijn. Wat denk je van pikant fruit. Doe je mee?
Broodje met halloumi
Snij de halloumi (kaas die je kan bakken) in gelijke plakjes van 1 cm en bak aan beide kanten goudbruin op de bbq. Serveer tussen een pitabroodje met sla, tomaat en komkommer
#pitabroodjemethalloumi #SomethingELSe?! #Veggiebbq #Delahizeambassador
Slaatje met warme fetakaas
Warm de fetakaas 10 min op in een aluminiumbakje op de bbq. Maak een slaatje met ijsbergsla, fijngesneden rode ui, zwarte olijven, olijfolie, een kerstomaatje en verkruimel er de warme feta over.
#slaatjemetwarmefeta #SomethingELSe?! #Veggiebbq #Delahizeambassador
Bloemkoolsteak  

1 bloemkool, 1 limoen, look, olijfolie, 1/2 koffielepel honing, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en een klemrooster

Snij de bloemkool in dikke plakken. Maak een marinade van limoensap met look, olijfolie, honing, paprikapoeder, tijm en oregano en zout. Smeer de marinade op de bloemkoolsteak. Dit kan met een borsteltje, maar eventueel ook met je handen. Laat minstens 15 min rusten. Klem tussen de rooster en grill 20 minuten mooi bruin. 


#bloemkoolsteak #SomethingELSe?! #Veggiebbq #Delahizeambassador

Champignonsaté

500 g champignons, 3 rode uien, olijfolie, balsamico azijn look, tijm, basilicum, peper en zout, satéstokjes

Maak een marinade van olie, azijn, look, tijm, basilicum, peper en zout. Doe de champignons en de grof gesneden uien in de marinade en schep goed om. Haal de uirokken uit elkaar en laat minstens 15 min rusten. Prik de champignons afwisselend met de ui op een satéstokje en grill 15 tot 20 minuten topt ze gaar zijn.


#champignonsaté #SomethingELSe?! #Veggiebbq #Delahizeambassador

Kleurrijke groentebrochettes
1 paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 16 champignons, 8 krielpattatjes, tijm, rozemarijn, oregano, dragon, look, olijfolie

Maak de paprika's schoon en snij in grote stukken. Snij de aubergine en courgette in gelijke grootte. Maak de champignons schoon. Was de krielaardappelen en kook ze even beetgaar. Doe de groenten en de aardappelen in een kom. Besprenkel met olijfolie en schep er de kruiden door. Vergeet peper en zout niet. Laat 2 uur marineren. Prik de groenten en de aardappelen afwisselend op een satéstokje en rooster ze 15 min op de bbq.  


    #groenetenbrochettes #SomethingELSe?! #Veggiebbq #Delahizeambassador


Sausje van homemade ketchup

Snij een rode paprika en 1 kg tomaten in stukken. Laat met een uitje en wat look(poeder) pruttelen op een zacht vuurtje. Mix en laat afkoelen. Klaar!

 Dessertje: gegrilde ananas met pilipili en kaneel

grote rijpe ananas,  2 eetlepels rum, 1 koffielepel pilipili, 1/2 koffielepel kaneelpoeder,    zoetstof

Schil de ananas en snij in stukken. Leg ze in een kom en besprenkel met de rum. Laat 30 min rusten. Meng de pilipili met de zoetstof en het kaneelpoeder. Wrijf de ananasstukken ermee in. Rooster de stukken ananas 3 minuten aan beide zijden. 


    #gegrildeananas #SomethingELSe?! #Veggiebbq #Delahizeambassador

Geen opmerkingen:

Een reactie posten