Het is eigenlijk winter,
maar ik heb het gevoel dat de herfst terug in het land is. Dat betekent terug
ovenschotels. Ik ben alvast van de partij. En iedere ovenschotel heeft een
gezondere versie.
Open lasagne met paddenstoelen
1kg gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons…), dragon
(vers), look, 8 lasagnevellen, 150 g magere platte kaas, 1.5 dl magere room, 2
lepels mosterd, 2 dl groentebouillon, olijfolie, peper en zout
Snij de paddenstoelen
in schijfjes. Snipper het knoflook fijn. Snipper de blaadjes dragon en het
bieslook fijn. Snij de lasagnevellen in de lengte in 2.
Kook de lasagnevellen. Giet af en spoel onder koud water.
Verhit intussen 2
lepels olijfolie in een braadpan. Bak de paddenstoelen 4 min. goudbruin. Voeg
de fijngesnipperde look toe en kruid met peper en zout. Giet er de
groentebouillon bij en roer er de dragon onder. Laat 3 min. sudderen op een
zacht vuur. Voeg de room en 2 lepels mosterd toe, en meng goed. Meng de platte
kaas met het fijngesnipperde bieslook, olijfolie, de balsamicoazijn en de
mosterd. Kruid met peper en zout. Leg 1 reep lasagne op elk bord en schep een
beetje van de paddenstoelenmengeling op de helft ervan. Lepel er wat kaas op en
bestrooi met fijngesnipperde dragon. Vouw de reep dicht. Maak op dezelfde manier
nog 3 laagjes klaar.
#dinner #dinnertime #mykitchen #healthyfoodie #lasagne
#thehealthyversion #foodinspiation #veggie #eatgoodfeelgood #ikbendietiste #somethingELSe?!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten