maandag 14 januari 2019

Open lasagne met champignons


Het is eigenlijk winter, maar ik heb het gevoel dat de herfst terug in het land is. Dat betekent terug ovenschotels. Ik ben alvast van de partij. En iedere ovenschotel heeft een gezondere versie.

Open lasagne met paddenstoelen

1kg gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons…), dragon (vers), look, 8 lasagnevellen, 150 g magere platte kaas, 1.5 dl magere room, 2 lepels mosterd, 2 dl groentebouillon, olijfolie, peper en zout

Snij de paddenstoelen in schijfjes. Snipper het knoflook fijn. Snipper de blaadjes dragon en het bieslook fijn. Snij de lasagnevellen in de lengte in 2.
Kook de lasagnevellen. Giet af en spoel onder koud water. 

Verhit intussen 2 lepels olijfolie in een braadpan. Bak de paddenstoelen 4 min. goudbruin. Voeg de fijngesnipperde look toe en kruid met peper en zout. Giet er de groentebouillon bij en roer er de dragon onder. Laat 3 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de room en 2 lepels mosterd toe, en meng goed. Meng de platte kaas met het fijngesnipperde bieslook, olijfolie, de balsamicoazijn en de mosterd. Kruid met peper en zout. Leg 1 reep lasagne op elk bord en schep een beetje van de paddenstoelenmengeling op de helft ervan. Lepel er wat kaas op en bestrooi met fijngesnipperde dragon. Vouw de reep dicht. Maak op dezelfde manier nog 3 laagjes klaar.



#dinner #dinnertime #mykitchen #healthyfoodie #lasagne #thehealthyversion #foodinspiation #veggie #eatgoodfeelgood #ikbendietiste #somethingELSe?!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten