zondag 27 januari 2019

overnight oat bij de ochtendrush


In de ochtend is het vaak een grote rush. Tijd om lang in de keuken te staan is er niet altijd, dan is een overnight oat de oplossing. Maak je ontbijt gewoon de avond voordien.

Wat???
Eigenlijk heel simpel, oats = havermout. Overnight = Gedurende de nacht
Vrij vertaald is het dus havermout die een nacht in de koelkast heeft gestaan. Maar als je alleen dat doet, ben je er nog niet. Je moet er (plantaardige) melk bij doen en andere lekkere dingetjes. 

Voor mijn Overnight oats  met kaneel en appel:
50 g havermout (= ongeveer 2 lepels), 100 ml amandelmelk, 1/2 kl kaneel, 1 appel, een mooie pot met deksel 

Giet de havermout in een mooie pot. Giet hierover de amandelmelk en roer even door. Meng onder dit geheel de kaneel en zet de bokaal op een koele plaats en dek af. Je kan kiezen om er geraspte appel bij te doen of in de ochtend  snel een appel te bakken met kaneel. De heerlijke geur in de ochtend krijg je er gratis bovenop.
Ik werk de overnight oat telkens anders af. Ik voeg er rozijnen aan toe of nootjes of geroosterde amandelschilfers, frambozen en rode besjes …. . 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten