woensdag 9 januari 2019

Feestelijke toastjes





Jullie gaan het niet geloven, maar wij hebben dit weekend alweer een feestje. Na de kersdagen en nieuwjaar was op 2 januari mijn man jarig en op 3 januari vierde den jongste zijn 19de verjaardag. En we gaan nog even door want dit weekend vieren we de verjaardag van de echtgenoot zijn petekindje. Ze wordt 6, dus dat gaan we vieren met een stuk verjaardagstaart. En om dit caloriebommetje te compenseren stel ik een aantal toastjes voor die liever zijn voor de lijn, maar toch lekker en feestelijk. Zeker proberen!!!!


Beleg een volkoren cracker met magere smeerkaas, radijs en walnoot.

Beleg een cracotte met magere broodkaas, ajuinringen, kappertjes en augurk.

Beleg een sneetje ciabatta of stokbrood met plakjes gerookte zalm. Werk af met plukjes tuinkers.

Beleg een stukje stokbrood met een plakje gerookte heilbot. Werk af met een lepeltje foreleitjes en gehakte bieslook.

Bak fijn gesneden champignons kort op een hevig vuur, in een beetje olie. Breng op smaak met citroensap, peper en veel bieslook. Leg op een geroosterde boterham.

Bak gepelde scampi’s even aan in wat olie. Beleg een stukje ciabatta met tomatenblokjes en tuinkers. Leg er een paar scampi’s bij.

Bak spiegeleitjes van kwarteleieren. Leg een plakje ham op een stukje stokbrood en daarop het eitje. Kruid met paprikapoeder.

Rooster gele en rode paprika’s in de oven, zodat het vel er makkelijk afgaat. Snij het vruchtvlees in reepjes. Schik de paprikareepjes op een stukje stokbrood met een likje pesto.


#feestelijketoastjes #somethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #ikbendietist




Geen opmerkingen:

Een reactie posten