En we sluiten het
feestmenu af met een klassieker. Een kerststronk, maar dan SomethingELSe?!
Geschikt voor diabeten en een lief dessert voor je lijn.
4 eieren, 100g sukrin (of andere zoetstof gelijk aan
100g suiker), 75g zelfrijzend bakmeel, 2 el pure cacaopoeder of cankao
(Canderel), 1 pakje klopklop, 80 ml halfvolle melk, confituur met minder
suiker, kerstversiering (eetbaar of niet)
Neem
een diepe bakplaat van 30 x 23 cm en bedek met bakpapier. Verwarm de oven voor
op 200°C. Klop de eieren en zoetstof 10 min. tot een luchtig mengsel. Zeef het
meel en de cacaopoeder boven het eimengsel en spatel het erdoor. Schep het deeg
op de bakplaat en bak 12 min. op 200°C tot hij veerkrachtig aanvoelt. Keer de
cake om op bakpapier en snijd de randen recht. Maak een kleine inkeping tot
ongeveer halverwege de cake vanaf circa 1 cm van de korte kant. Rol de cake vanaf
die zijde strak op in het bakpapier en laat hem op een rooster afkoelen. Klop
het poeder van de klop klop met de melk ongeveer 6 minuten tot een vaste massa.
Als de cake afgekoeld is, ontrol hem en bestrijk met confituur. Smeer over de
confituur ongeveer de helft van de klopklop. Rol de cake terug op en besmeer
met de rest van de klop klop (dit gaat het best met een spatel). Werk de stronk
af met versieringen naar keuze en bestrooi met een beetje cacaopoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten