maandag 10 december 2018

Feestemenu SomethingELSe?! Roze limonade met groentepralines


Roze limonade 

700 ml bruiswater, 300 ml frambozensiroop 0% (type Teiseire zonder suiker), 5 aardbeien, een halve sinaasappel, ijsblokjes

Snij 1 schijfje van de sinaasappel voor de versiering en pers de rest. Mix de aardbeien met de siroop en het sap. Giet in een glas met wat ijsblokjes. Meng goed. Vul aan met bruiswater. Versier het glas met het schijfje sinaasappel.
Voor een nog lekkerder smaakje kan je gepimpt bruiswater gebruiken van Spa Touch. Zonder toegevoegde suiker of zoetstoffen én natuurlijk gearomatiseerd.



Groentepralines
1 wortel, 1 ijsbergsla, 4 kerstomaatjes, 2 lepels kruidenkaas (type Philadelphia light), 4 blaadjes basilicum, 2 sneetjes kippenwit, 2 lepels groene pesto, 2 sneetjes gerookte zalm, 4 mini mozzarellabolletjes light, waterkers

Groentepraline 1: wortel - kippenwit - groene pesto

Schil de wortel en snij met een dunschiller slierten van de wortel. Leg 2 slierten naast elkaar maar laat overlappen. Beleg met wat kippenwit en besmeer met wat pesto. Rol op tot een rolletje.

Groentepraline 2: kerstomaat - mozzarella - basilicum

Snij het hoedje van de kerstomaten en hol uit. Leg een blaadje basilicum in de tomaatjes met daarop een bolletje mozzarella. Werk af met het hoedje en steek er een prikker in.

Groentepraline 3: ijsbergsla - gerookte zalm - kruidenkaas - tuinkers

Beleg een blaadje ijsbergsla met wat gerookte zalm, kruidenkaas en tuinkers. Rol op tot een rolletje.

Presenteer de pralines in een glazen bokaal





Geen opmerkingen:

Een reactie posten