Zet je oven klaar... en bakken maar.
Voor de zoetstof kies ik het liefste voor Canderel op basis van sucralose. Maar het kan ook met stevia, tagatose, .... Jij kiest!
Normandische
appeltaart
Voor 5 stukjes:
2 eieren, 90 g bloem, 80
g maïzena, 1 koffielepel bakpoeder, 2 appelen, 1 borrelglaasje calvados, 12
eetlepels zoetstof.
Schil de appelen,
verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Bestrooi de
stukjes met 10 lepels zoetstof en giet er het glaasje calvados over.
Splits de eieren, klop de
eiwitten stijf en klop de eidooiers luchtig met 2 eetlepels zoetstof. Voeg de
eidooiers bij het eiwit.
Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder en meng het voorzichtig onder het eimengsel.
Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder en meng het voorzichtig onder het eimengsel.
Voeg tenslotte de
appeltjes erbij. Doe het deeg in een goed beboterde taartvorm. Bak gedurende 30
min op 150°C.
Variatie: Bestrooi net voor
het opdienen met een beetje kaneel.
1
stuk = 85 kcal
#Normandischeappeltaart @SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #ikbendietist
Geen opmerkingen:
Een reactie posten