zondag 2 december 2018

Vis in kruidenkorst

Vis. Ik merk dat ik nog te weinig visreceptjes plaats en mijn patiƫnten komen vaak niet verder dan bakken in de pan. Jammer eigenlijk, zo een veelzijdig product. Je kan het bakken uiteraard, maar ook stomen of verwerken in een stevige vissoep (bouillabaise bijvoorbeeld) of zoals ik vandaag in een ovenschotel. Terwijl de oven haar werk doet ga ik rustig het huis opruimen en een wasje draaien.



Vis in kruidenkorst

800 g grietfilets (of andere vis met wit visvlees), 4 grote champignons, 4 kerstomaatjes of 1 grote in blokjes gesneden tomaat, kervel, peterselie, 150 g paneermeel, 3 eetlepels mosterd, ½ dl olijfolie, peper en zout
Voor de saus: 2 fijngehakte sjalotjes, 5 peperbolletjes, ½ liter visbouillon (water en een blokje) 2 dl magere room, 2 dl witte wijn

De visfilets spoelen en droog deppen, kruiden met peper en zout en alle kanten instrijken met mosterd. Het paneermeel mengen met de gehakte kervel en peterselie en de vis paneren.
De grietfilets in een ovenschotel schikken en 10 min. in een voorverwarmde oven op 180°C zetten. Halverwege de baktijd de vis keren.
De champignons reinigen, er de eindjes afsnijden en ze samen met de kerstomaatjes 3 min. in weinig olijfolie bakken. Zout naar smaak toevoegen.
Voor de saus: de sjalotjes laten bruinen in weinig olie. De peperbolletjes, visbouillon en wijn toevoegen. Tot 1/3de laten inkoken. De saus zeven, de magere room toevoegen, opnieuw even inkoken.

De vis in het midden van de verwarmde borden leggen. Eromheen druppels saus lepelen. Garneren met tomaat en champignons. Verder aanvullen met gestoofde worteltjes en broccoli roosjes.

Afbeeldingsresultaat voor Vis in kruidenkorst



#visinkruidenkorst #SomethingELSe?! #delhaizeambassadeur #ikbendietist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten