zondag 25 november 2018

Canelloni met spinazie


Mijn stage is afgelopen, mijn eindwerk is bijna klaar, ik start volgende week met de najaarscampagne van dieteo… ik heb het gevoel dat ik eindelijk weer wat tijd krijg voor mezelf en tijd om te kokkerelen. Vandaag een recept van canneloni, waar (ik geef het toe) wel wat tijd gaat inzitten. Maar het is dan ook echt de moeite waard!!!
En als je het vandaag maakt, dan is het morgen nog lekkerder... zo gaat dat met pastaschotels

Canelloni


2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 koffielepel olie, Italiaanse kruiden, 800 g tomaten, 2 koffielepels (pikante) paprikapoeder, zout en peper naar smaak, ricotta



Voor de vulling:1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 400 g spinazie, 50 g zwarte olijven zonder pit, 150 g cannelloni buisjes, magere geraspte kaas


Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de knoflook en ui voor de tomatensaus klein. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook in ongeveer 2 minuten op zacht vuur glazig. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Snij vervolgens ook de tomaten in blokjes en voeg toe. Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Eventueel kun je de saus wat pureren. Neem een andere pan. Snij de knoflook en het sjalotje voor de spinazie klein. Bak de ui en knoflook samen met de spinazie in een paar minuten op middelhoog vuur totdat de spinazie net geslonken is. Snij de olijven in plakjes en voeg deze toe aan de spinazie. Roer de spinazie door de ricotta. Schep een paar eetlepels tomatensaus in de ovenschaal. Vul dan de cannelloni-buisjes één voor één met het spinaziemengsel en leg ze in de ovenschaal. Wanneer één laag vol ligt, bestrijk je de buisjes met de helft van de tomatensaus. Vervolgens leg je de rest van de buisjes er bovenop. Sluit af met de andere helft van de tomatensaus. Strooi wat magere gerapste kaas over de cannelloni en zet het geheel ongeveer 45 minuten in de oven. Wanneer de bovenkant donker begint te worden dek deze dan af met wat aluminiumfolie. De cannelloni is klaar wanneer de pasta gaar is.
#cannelonimetspinazie #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #ikbendietist






Geen opmerkingen:

Een reactie posten