zondag 25 november 2018

Spruitjesstoemp

Een klassieker op het menu vandaag. Stoemp of ook we patattenpuree genoemd. :)
Ideaal als je kinderen niet graag groenten lusten. Je kan ze allemaal verstoppen in een lekkere stoemp. Ik maak er vandaag een maaltijdstoemp van met spruitjes en hamblokjes.


Spruitjesstoemp

150 g gerookte hamblokjes, 600 g spruiten, 2 appelen, 800 g aardappelen, 1 ui, 1 teentje knoflook

Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak grof.
Kook intussen de spruiten 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Verhit de olijfolie in de kookpot van de spruiten en bak de ui en het look 1 min. Roer er de hamblokjes onder en laat 3 min. mee bakken. Roer de spruitjes, de hamblokjes en de appelblokjes bij elkaar en laat nog 5 min. mee bakken.  Meng de spruitjes onder de puree en kruid eventueel met peper en zout.

#spruitjesstoemp #SomethingELSe?! #delhaizeambassadeur #ikbendietist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten