zondag 16 december 2018

Feestemenu SomethingELSe?!: Venkelsoep met gegrilde kippenreepjes


Ik schrijf deze post met een prachtig uitzicht. Heel de tuin ziet wit, mijn man is de inrit aan het sneeuwvrij maken en onze hond zit in de tuin te spelen met zijn bal en de sneeuw. Straks vertrekken ze naar de hondenschool. Als die straks binnenkomen staat er kerstsoep klaar om op te warmen. 
Deze romige venkelssoep met kippenreepjes is perfect als soepje bij een gezellig (kerst) diner. Het kan trouwens ook als  maaltijdsoep op een koude winterdag. 

Venkelsoep met gegrilde kippenreepjes
2 venkelknollen, 1 liter kippenbouillon, 2 uien, olijfolie, 1 kipfilet

Snij een beetje venkel in plakjes. Hou apart. Pel de uien. Snij de rest van de venkel en uien grof. Stoof aan in hete olijfolie. Voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Mix alles fijn. Snij de kippenfilet in lange repen. Kruid met peper en zout en gril op de grillpan gaar. Werk de hete soep af met de plakjes venkel en gegrilde kipreepjes.


#venkelsoep #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #ikbendietist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten