Ik heb het al eens eerder verteld. Ik hou niet zo van brood. Ik vind het een beetje saai. Boterham met kipfilet, boterham met hesp of kaas, boterham met choco... ik mis dan mijn groenten. Een lunchbox gevuld met belegde boterhammetjes is natuurlijk wel gemakkelijk, maar ik ga liever voor originelere ideetjes. Zorg deze week dat er wat meer swung zit in de boterhamdozen van man en kinderen. Ik zet je even op weg met wat:
Gezonde lunchboxideetjes SomethingELSe?!
Pastaslaatje
100 g gekookte (volkoren) pasta,
pijnboompitten, appel, aardbeien, sneetje gekookte ham, yogonaise (1 lepel mayonaise mengen met 2 lepels magere yoghurt)
Snij alle ingrediënten in
kleine blokjes en meng met de pasta. Voeg een soeplepel yogonaise toe.
#pastasalademetaardbeien #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur
Bruschette caprese
·
3 tomaten, 4 takjes
basilicum (vers), 1 teentje
knoflook, 250 g
mozzarella light, 4 sneden
bruin brood, 1 eetl.
olijfolie, peper en
zout
Rooster het brood in een broodrooster of
leg het 8 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C Snij elk sneetje in 2. Verwijder
ondertussen de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes. Scheur de
mozzarella en de basilicumblaadjes in kleinere stukken. Wrijf 1 kant van de
sneetjes brood in met het gepelde en in 2 gesneden teentje knoflook. Verdeel er
de tomatenblokjes over en plet lichtjes met een vork. Verdeel er de mozzarella
en het basilicum over en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Besprenkel met
de olijfolie.
#bruschettecaprese #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur
Meergranenbol met hüttenkäse, vijgen en
walnoot
Snijd de bollen open en besmeer de onderste helft met
de Hüttenkäse. Verdeel er de plakjes vijg over. Bestrooi met de walnoten.
Bestrooi met peper naar smaak en dek af met de bovenste helft van de bollen
#meergranenbolmethuttenkaas #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur
Slaatje van meloen en avocado
Meng 3 lepels olijfolie
met citroensap en mosterd. Kruid met peper en zout. Schil de meloen (type
cavailon) en snij in blokjes. Snij de avocado in plakjes. Snipper wat
muntblaadjes fijn en meng alles onder elkaar. Voeg wat geroosterde
pijnboompitten toe en besprenkel met de mosterdvinaigrette. Lekker met een beetje fetakaas
#slaatjevanmeloenenavocado #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur
Milanese
salade
Ingrediënten
400 gram tagliatelle, 2 sneden gerookte zalm, 2 eetlepels ontpitte zwarte olijven, 150 gram gepelde garnalen, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels azijn, tabasco, verse basilicum
400 gram tagliatelle, 2 sneden gerookte zalm, 2 eetlepels ontpitte zwarte olijven, 150 gram gepelde garnalen, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels azijn, tabasco, verse basilicum
Bereidingswijze:
Kook de tagliatelle beetgaar. Snij de gerookte zalm in reepjes. Snij de olijven in vieren. Maak een vinaigrette met de olijfolie, de azijn, enkele druppels tabasco en het fijngehakte basilicum. Giet het sausje over de tagliatelle en meng alles goed dooreen. Doe er de garnalen en de zalm bij. Garneer met de olijven.
Kook de tagliatelle beetgaar. Snij de gerookte zalm in reepjes. Snij de olijven in vieren. Maak een vinaigrette met de olijfolie, de azijn, enkele druppels tabasco en het fijngehakte basilicum. Giet het sausje over de tagliatelle en meng alles goed dooreen. Doe er de garnalen en de zalm bij. Garneer met de olijven.
#milanesesalade #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur
Geen opmerkingen:
Een reactie posten