donderdag 6 september 2018

Vrouwenweekend met tapas en mocktails

Straks laat ik mijn 3 mannen een weekendje alleen en ruil ik ze in voor 3 dames. We gaan naar Durbuy. Een beetje cultuur opsnuiven bij de Hare Krishna, genieten van de wellness, misschien een beetje shoppen, lekker eten en vooral veel en hard lachen. Al diegene die ook naar Durbuy wilden afzakken dit weekend... men weze gewaarschuwd. Haha!

En hoe kan je zo een weekendje het beste inzetten? Met tapas natuurlijk. En mocktails, want de helft van ons gezelschap drinkt geen alcohol. Wij maken evenveel plezier zonder alcohol, volgens mij zelfs nog meer. En bij tapas denk ik niet aan zo van die saaie dingetjes als wortelreepjes of kaasblokjes, nee... het mag best wat meer SomethingELSe?! Een paar ideetjes?



Mocktail met virgin mojito pop
Vul een ijslollymaker met limoenschijfjes, blaadje munt en water. Laat hard worden in de diepvriezer. Vul een glas met de mocktail en werk af met wat granaatappelpitten en een ijslolly


#Virginmojitopop #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur

Crostini met olijventapanade en mozzarella (Italiaans)
Basilicumblaadjes, 1 bol mozzarella light, ½ ciabatta (volkoren); 120 g olijventapanade, olijfolie
Snij de ciabatta in 8 sneetjes en besprenkel met wat olijfolie. Verhit een grillpan en leg de sneetjes met de besprenkelde kant in de grillpan en bak goudbruin. Snij de mozzarella in dunne plakjes. Bestrijk elke croustini met een lepel olijventapanade. Leg er 2 plakjes mozzarella light op en kruid met peper en zout. Werk af met een blaadje basilicum.



#crostinimettapanade #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur

Parmaham met roomkaas, basilicum en pijnboompitten (supersimpel)
4 plakken parmaham, basilicumblaadjes, magere roomkaas met kruiden (type Philadelpia Light of Boursin Light), pijnboompitten
Bestrijk elk plakje ham met wat kaas. Leg er enkele blaadjes basilicum en wat pijnboompitten op. Rol ze op.


#tapas #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur

Marokkaanse gehaktballetjes (met lekkere kruiden) 
200 g kippengehakt of rundsgehakt, 1 sjalot, komijnpoeder, ras el hanout, 1 lepel paneermeel, peper, zout,  tijm
Snipper de sjalot fijn. Meng paneermeel, komijn, ras el hanout en het sjalotje door het gehakt. Kruid met peper en zout. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Bak de gehaktballetjes goudbruin in olijfolie. Schep wat suikervrije confituur op een lepeltje en leg er een gehaktballetje op. Werk af met een takje tijm.


#Marokaansegehaktballetjes #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur

Zalmtartaar met appel (zoals bij de bomma)
350 g verse zalm, 2 zure appels, dille, basilicum, sap van 1 limoen, 150 g magere room; 50 g gebakken broodkorstjes (croutons), olijfolie, peper en zout

Snij de zalmfilet in fijne blokjes. Meng met een scheutje olijfolie en de helft van het limoensap en breng op smaak met peper en zout. Snij de appel in fijne blokjes en roer er het resterende limoensap door. Kruid met peper en zout.  Verdeel de tartaar over 4 glaasjes. Werk af met appelblokjes, croutons en basilicum.



#zalmtartaar #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur



(foto's en ideetjes uit Libelle Lekker)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten