Panzanella met tomaten en mozzarella
ciabatta (of stokbrood), 4 tomaten,
½ komkommer, 1 rode ui,mozzarella light, zwarte olijven, olijfolie, balsamico azijn, zwarte peper
Snijd de ciabatta
of het stokbrood in stukken. Spoel de tomaten en snijd in grove
stukken. Verdeel de tomaten en het ciabattabrood over een bakplaat met bakpapier. Meng er de olie eronder en bak 20 min. in de voorverwarmde oven op 180°C. Schil intussen
de komkommer en snijd in stukken. Snijd de ui in fijne ringen. Doe de komkommer
en de ui bij de lauwe tomaten en het brood. Schep ten slotte de olijven erdoor. Breng op smaak met peper en
gehakte bladpeterselie. Sprenkel er een beetje olijfolie en balsamico azijn
over.
#panzanella #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur
Panzanella
met gegrilde groenten
450 g tapastomaten, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 gele paprika, verse
basilicum, look(poeder), restje ciabatta, olijfolie, balsamicoazijn,
peper en zout
Maak de paprika’s schoon en snij in
lange repen. Snij de tapastomaten en de tomaten in stukjes. Scheur de blaadjes basilicum. Snij de ciabatta in stukken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kruid de olijfolie met het
knoflook, peper en zout. Verdeel de tomaten, de paprika en het
ciabattabrood over een bakplaat met bakpapier. Meng er de knoflookolie onder en
bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Doe de broodsalade in een slakom en laat
lauw worden. Voeg basilicum en de balsamicoazijn toe. Kruid met zwarte peper en
zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten