dinsdag 18 september 2018

Al gehoord van panzanella?

Restjes gooi ik niet weg. Alles wordt hier zoveel mogelijk verwerkt in een nieuw gerechtje. Zo ook het stokbrood dat over blijft na een barbecue of wat pistoletjes van de zondagbrunch. Ik zet ze even in de oven met een likje olijfolie. Ondertussen maak ik een salade van alle groenten uit de moestuin, warm geroosterd brood in stukjes eronder en ik heb een lekker lunchgerecht. In Italiƫ noemen ze dit panzanella. Klinkt heerlijk toch?!

Panzanella met tomaten en mozzarella 
ciabatta (of stokbrood), 4 tomaten, ½ komkommer, 1 rode ui,mozzarella light,  zwarte olijven,  olijfolie, balsamico azijn, zwarte peper

Snijd de ciabatta of het stokbrood in stukken. Spoel de tomaten en snijd in grove stukken. Verdeel de tomaten en het ciabattabrood over een bakplaat met bakpapier. Meng er de olie eronder en bak 20 min. in de voorverwarmde oven op 180°C. Schil intussen de komkommer en snijd in stukken. Snijd de ui in fijne ringen. Doe de komkommer en de ui bij de lauwe tomaten en het brood. Schep ten slotte de olijven erdoor. Breng op smaak met peper en gehakte bladpeterselie. Sprenkel er een beetje olijfolie en balsamico azijn over.


#panzanella #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur


Panzanella met gegrilde groenten
450 g tapastomaten, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 gele paprika, verse basilicum, look(poeder), restje ciabatta, olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout

Maak de paprika’s schoon en snij in lange repen. Snij de tapastomaten en de tomaten in stukjes.  Scheur de blaadjes basilicum. Snij de ciabatta in stukken. Verwarm de oven voor op 180 °C.  Kruid de olijfolie met het knoflook, peper en zout. Verdeel de tomaten, de paprika en het ciabattabrood over een bakplaat met bakpapier. Meng er de knoflookolie onder en bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Doe de broodsalade in een slakom en laat lauw worden. Voeg basilicum en de balsamicoazijn toe. Kruid met zwarte peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten