dinsdag 2 oktober 2018

Geroosterde groenten met kaas. Dag herfst!

Zoals sommige hier al wel weten ben ik gek op kookboeken. Ik lees ze alsof het spannende romans zijn. Ik heb ook altijd kookboeken op de salontafel liggen waar ik regelmatig in kan wegdromen. Het wordt herfst, de boekenbeurs komt eraan... het moment om een nieuwe lading boeken aan te schaffen. Ik heb de laatste nieuwe van Pascale Naessens al in huis (natuurlijk). Maar ook de website en het blog van Karola's Kitchen is een echt pareltje.
En wat zie ik bij beide dames? Ben ik een nieuwe hype op het spoor? Ik weet het niet, maar dat de combinatie van warme groenten en gesmolten kaas een grote hit is kan ik je vertellen? Je kan het eten als lunch: met een lekkere bruine boterham of als avondmaal met wat rijst of eventueel een aardappeltje want ook daar is niks mis mee. En het leukste van alles... geen werk voor mij, want de oven doet al het werk.

Geroosterde groenten met halloumi, geïnspireerd op Karola’s Kitchen 

Snij courgette, aubergine, ui in stukjes. Doe in een ovenschotel met wat kerstomaatjes. Een likje olijfolie, peper en zout. Kruiden met wat Italiaanse kruiden. Overstrooien met halloumi in blokjes gesneden. 20 minuten in de oven op 180°C. 



#ovenschotelmethalloumi #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #ikbendietist


Gestoofde groenten met mozzarella (nieuwe boek Pascale). 

Courgette, groene paprika en tomaten in stukjes mengen met olijfolie en gedroogde tijm. Vergeet peper en zout niet. Scheur een bolletje mozzarella light in stukjes en zet 20 minuten op 180°C. Laat die herfst maar komen



#ovenschotelmetmozzarella #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #ikbendietist


Geen opmerkingen:

Een reactie posten