woensdag 17 oktober 2018

Zoete aardappelen, rode bieten en broccoli. Herfstgerechtjes uit eigen tuin


De herfst is ook in onze "hof" ingetreden. Stilaan moeten de komkommers, paprika's en tomaten plaatsmaken voor broccoli, zoete aardappelen, rode bietjes, prei bloemkool.... Een wandelingetje in mijn tuin zorgde voor deze  oogst: rode bietjes, broccoli en zoete aardappelen.

Van de rode bietjes en broccoli maak ik een lekkere ovenschotel. Ideaal als lunch met een sneden brood.
Va, de rest van de rode bietjes maak ik "roze puree" en de zoete patatjes ga ik omtoveren in frietjes.








Broccoli met rode bietjes en feta

Kook de broccoli gaar. 

Rooster de rode bieten in een oven van 200°C  gedurende 50 minuten met een likje olijfolie, balsamico, peper en zout. Een laurierblaadje en wat tijm om de boel op smaak te brengen.

Meng de lauwe rode bieten met de broccoliroosjes, werk af met wat blokjes feta en bieslooksnippers




broccoli gekookt, rode biet uit eigen tuin, 50 min geroosterd in de oven met balsamico en olijfolie. Lekker wat feta erover gekruimeld.


                                                         

    #Broccolienrodebietjes #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #Ikbendietist


                                                                     Roze puree

Is eigenlijk gewoon aardappelpuree met rode bietjes. Kook de rode bietjes en de aardappelen samen in een kookpot. Als de bietjes klaar zijn, plet je alles tot een puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Lekker met een lepeltje mosterd en eventueel wat reepjes gebakken bacon. Liefst geen spek, natuurlijk.


                                                         Frietjes van zoete aardappel.

Dit receptje heb ik al een paar geplaatst op de blog. Kan je terugvinden onder de zoekfunctie.
Heel kort samengevat. Zoete aardappelen schillen, in plakjes en daarna in frietjes snijden. Over een ovenplaat verdelen met bakpapier. Beetje olijfolie, peper, zout en tijm... in de oven op 180°C tot ze gebakken zijn. Hier duurt het iets meer dan 15 minuten.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten