vrijdag 12 oktober 2018

Koekjes, koekjes, koekjes... Maar dan vetarm en suikervrij

Koekjes, altijd lekker en vaak te vinden in de eetpatronen van mijn klanten. Bij kinderen gaan ze mee naar school, bij de volwassenen een koekje bij de koffie 's middags.... Jammer genoeg zit er in die koekjes veel suiker en vet. Mijn advies is dus bij de start van een leefstijlverandering om geen koekjes te eten, maar te kiezen voor fruit of melkproducten. Maar.... je kan ook koekjes bakken zonder suiker en met minder vet. En deze koekjes zijn dan wel toegelaten... Af en toe. Zet je oven maar aan en bakken maar.

Tips: ik werk het liefste met Canderel. Bij deze zoetstof moet je het aantal gram suiker door 10 delen om de hoeveelheid zoetstof te weten. Volumematen zijn bij Canderel wel gelijk. 1 eetlepel suiker blijft 1 lepel zoetstof. 


Havermoutkoekjes

120 g zelfrijzende bloem - 150 g havervlokken) - 110 g margarine - 130 g zoetstof - 1 ei - snuifje zout.

Voeg alle ingrediënten samen en kneed tot een deeg. Rol het deeg uit tot +/- 6mm dikte en steek uit met een vormpje. Bakken in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende 20-25 minuten.


#Havermoutkoekjes #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #ikbendietist



Zandkoekjes

Ingrediënten:
150 g bloem, mespuntje bakpoeder, 1 ei, 1 eetlepel water, vanille essence, 75 g margarine, 24 lepels zoetstof

Bereidingswijze:
Doe de bloem met het bakpoeder in een kom. Verdeel de vetstof in klontjes er rond. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot men een soepel deeg bekomt. Plaats even in de koelkast. Rol het deeg uit en steek er koekjes uit. Plaats gedurende 10 min. in een oven op 175°C. De koekjes glanzen mooi als je bestrijkt met wat halfvolle koffiemelk.

Variatie: smaakvariatie met amandel of citroen essence




#zandkoekjes #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #ikbendietist





Geen opmerkingen:

Een reactie posten