De herfstvakantie start straks, dus een heel weekend of vakantie de tijd om Halloween taarten te bakken. Die van mij zijn suikerarm en vetarm... Uiteraard 🍁🎃
Halloweencake
Ingrediënten:
4 eieren, 100g zelfrijzende bloem, 17 lepels zoetstof, 200 g margarine,
een mespuntje bakpoeder, 200 g maïzena
Voor
de boterroom:
100
g vetstof, 200 ml magere melk, 30 g puddingpoeder, 20 lepels zoetstof, koffie
Bereiding: 15 min. + 40
min. Bakken
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de vetstof tot
room met het zoetmiddel. Voeg één voor één de eidooiers toe. Klop het eiwit
stijf en meng voorzichtig onder het deeg. Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder
en meng onder het deeg. Verdeel het deeg in één grote springvorm. Bak gedurende
40 min. op 180°C. Prik met een mes of breinaald in de cake. Als er geen beslag meer
aanhangt, is hij gaar.
Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster.
Maak een pudding met
de melk, de puddingpoeder en een gedeelte van de zoetstof en laat goed
afkoelen. Roer de vetstof tot room met de rest van het zoetmiddel. Voeg lepel
voor lepel de pudding toe aan de boterroom. Voeg wat koffie toe aan de
boterroom en bestrijk de buitenkant van de koek met de helft van de boterroom. Schep de andere
helft in een spuitzak. Hiermee spuit je kleine roomspookjes op het gebak. Maak
oogjes met rozijntjes en werk af met halloweenversiering.
#Halloweencake #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #ikbendietist
Geen opmerkingen:
Een reactie posten