vrijdag 26 oktober 2018

Halloweencake, suikervrij en vetarm... maar toch superlekker


De herfstvakantie start straks, dus een heel weekend of vakantie de tijd om Halloween taarten te bakken. Die van mij zijn suikerarm en vetarm... Uiteraard 🍁🎃

Halloweencake

Ingrediënten:
4 eieren, 100g zelfrijzende bloem, 17 lepels zoetstof, 200 g margarine, een mespuntje bakpoeder, 200 g maïzena

Voor de boterroom:
100 g vetstof, 200 ml magere melk, 30 g puddingpoeder, 20 lepels zoetstof, koffie

Bereiding: 15 min. + 40 min. Bakken

Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de vetstof tot room met het zoetmiddel. Voeg één voor één de eidooiers toe. Klop het eiwit stijf en meng voorzichtig onder het deeg. Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder en meng onder het deeg. Verdeel het deeg in één grote springvorm. Bak gedurende 40 min. op 180°C. Prik met een mes of breinaald in de cake. Als er geen beslag meer aanhangt, is hij gaar.
Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Maak een pudding met de melk, de puddingpoeder en een gedeelte van de zoetstof en laat goed afkoelen. Roer de vetstof tot room met de rest van het zoetmiddel. Voeg lepel voor lepel de pudding toe aan de boterroom. Voeg wat koffie toe aan de boterroom en bestrijk de buitenkant van de koek met de helft van de boterroom. Schep de andere helft in een spuitzak. Hiermee spuit je kleine roomspookjes op het gebak. Maak oogjes met rozijntjes en werk af met halloweenversiering.



#Halloweencake #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #ikbendietist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten