dinsdag 30 oktober 2018

Uithollen, versieren en er soep van maken... Halloween pompoensoep

Vanavond is het Halloween. Mijn kinderen zijn nu net iets te groot, maar jarenlang hebben mijn man en ik met hun pompoenen uitgehold tot onze handen er pijn van deden. En dan was het aan de jongens om de pompoenen te versieren, kaarsje erin en aan de voordeur plaatsen. Ondertussen maakte ik een lekkere dikke pompoensoep. En tradities moet je in ere houden, voor ons geen griezelige pompoenen dit jaar, maar wel deze lekkere dikke pompoensoep om van te smullen. Calorieën sparen is niet hetzelfde als honger lijden!! Dus deze soep vult erg goed.
Serveer met volkorenbrood en werk af met kerriepoeder

Pompoen roomsoep
Ingrediënten (4 p):
300 g pompoen, 100 g ui, 100 g selder, 1,5 liter ontvette bouillon, 2 dl magere melk, laurier, tijm

Bereidingswijze:

Was en reinig de groenten en snij in stukken. Breng de bouillon aan de kook en voeg de selder, ui en pompoen toe. Voeg tijm en laurier bij en laat ongeveer 30 min. koken. Mix en eten maar.


#pompoenroomsoep #SomethingELSe?! #Delhaizeambassadeur #ikbendietist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten