donderdag 21 juni 2018

SomethingELSe?! Pannenkoeken met ijs voor ontbijt

uhm.. Ja toch!? Omdat het zomer is, je tijd hebt deze ochtend (of gisteren alles slim hebt klaargezet). Eigenlijk is er altijd wel een reden voor te bedenken niet? Vooral omdat deze pancake taco's nog gezond zijn ook!
De pannenkoeken zijn gemaakt van havermout (gezonde koolhydraten & vezels), plantaardige melk (je kiest maar welke je lekker vind, ik kies vaak hazelnotenmelk van Alpro) en een schepje cacao. Geen Nesquick en co, deze bevatten teveel suiker. Ik bedoel de echte pure cacao. Het kan ook met Cankao van Canderel.  Het ijs maak je van bevroren bananen. Als je het slim doet maak je in één keer lekker veel pannenkoeken. Die kun je vervolgens prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Het ijs maak je klaar en zet je dan in de vriezer. Zo hoef je de komende dagen echt niet lang in de keuken te staan voor je ontbijt.
Pannenkoeken met ijs voor ontbijt
Ingrediënten (2 porties):
-75 g havermout
-250 ml (plantaardige) melk
-1/2 el puur cacaopoeder (geen Nesquick, dit bevat teveel suiker)
-snufje zeezout
-2 bevroren bananen
-1 tl vanillepoeder
-200 g verse bessen naar keuze (blauwe bessen, frambozen, aardbeien)
-20 g fijngehakte pure chocolade
Bereidingswijze:
Doe de havermout in de blender. Mix tot een meel . Voeg de melk, cacao en een snuifje zout toe. Mix tot je een glad beslag krijgt en bak de pannenkoekjes in een antikleefpan. Laat de pannenkoeken afkoelen terwijl je het ijs maakt
Breek de bevroren bananen in stukjes en doe in de blender samen met de vanille. Voeg 20 ml (plantaardige) melk toe. Mix totdat je een romig ijs hebt. Je wilt het ijs romig hebben, maar niet te lang blenden want dan wordt het ijs weer te zacht. Je kunt het ijs ook even in de vriezer zetten, dan kun je er met een ijsschep bolletjes van scheppen. Vouw de pannenkoeken tot een tacovorm en vul met een paar lepels ijs. Versier met de verse bessen en fijngehakte chocolade.




Receptidee en foto The green happiness

Geen opmerkingen:

Een reactie posten