vrijdag 1 juni 2018

Sinaasappel kipsalade

De oudste is ziek thuis vandaag. Keelontsteking. Pfft... en dit vlak voor de examens. Ik vroeg zonet wat hij wilde eten, want als je ziek bent wordt je hier in huis in de watten gelegd. Hij wil een slaatje met dit warme weer. En dan ga ik wat leuks bedenken. Een slaatje boordevol vitamines uit groenten en fruit. Zo krijg ik hem er weer snel bovenop (hoop ik).


Sinaasappel kipsalade

Ingrediƫnten (4 p):
300 g gekookte kip, 200 g sojascheuten, 1 sinaasappel, 2 sneden ananas, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 4 eetlepels sinaasappelsap, 2 eetlepels citroensap, paprikapoeder, peper, peterselie

Bereidingswijze:

Snij het kippenvlees in fijne plakjes. Blancheer de sojascheuten 1 min. in kokend water, laat uitlekken en afkoelen. Schil de sinaasappel en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de ananas in stukjes. Was de paprika’s, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in fijne reepjes. Meng alle ingrediĆ«nten en kruid met peper. Maak een sausje van het sinaasappelsap, citroensap en het paprikapoeder. Besprenkel de salade met deze saus. Bestrooi met gehakte peterselie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten