dinsdag 19 juni 2018

Zomerfruit = tijd voor confituur, maar dan SomethingELSe?!

Zomerfruit! Heerlijke aardbeien, bessenn kersen en co liggen in de winkel of hangen misschien wel in jou tuin. Het moment om er heerlijke confituurtjes van te maken zodat je nog lang kan nazomeren op je bord of boterham. Maar natuurlijk zonder suiker. Hieronder een receptje voor confituur met minder suiker. Ik zelf werk het liefst met Canderel, maar stevia en tagatose zijn zeker ook een goed alternatief.


Suikervrije confituur

Ingrediënten:
500 ml ongezoet vruchtensap of vruchtenmoes, 6 blaadjes gelatine, 1 dl water, 1 koffielepel citroensap, 7 lepels zoetstof

Bereidingswijze:

Laat het sap even opkoken. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Roer ze daarna onder het warme sap. Breng op smaak met zoetstof. Giet in glazen potjes en laat opstijven in de koelkast.

Aardbeien-appelconfituur

Ingrediënten:
300 g aardbeien, 1 dl appelsap, 1 eetlepel geleipoeder zonder suiker (type pecplus), 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels zoetstof

Bereidingswijze:
Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Breng ze met het appelsap en het geleipoeder aan de kook. Kook alles 1min. zachtjes door. Neem de pan van het vuur en roer er het citroensap en de zoetstof door.
Giet de confituur in glazen potjes en sluit luchtdicht af.
De confituur kan 6 maanden worden bewaard.


Supersimpel zou "de" Jeroen zeggen






1 opmerking:

  1. Proficiat Els. Prachtig dat je dit met ons deelt. Veel succes.
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen