Zomerfruit! Heerlijke aardbeien, bessenn kersen en co liggen in de winkel of hangen misschien wel in jou tuin. Het moment om er heerlijke confituurtjes van te maken zodat je nog lang kan nazomeren op je bord of boterham. Maar natuurlijk zonder suiker. Hieronder een receptje voor confituur met minder suiker. Ik zelf werk het liefst met Canderel, maar stevia en tagatose zijn zeker ook een goed alternatief.
Suikervrije confituur
Ingrediënten:
500 ml ongezoet
vruchtensap of vruchtenmoes, 6 blaadjes gelatine, 1 dl water, 1 koffielepel
citroensap, 7 lepels zoetstof
Bereidingswijze:
Laat het sap even opkoken.
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Roer ze daarna onder het warme
sap. Breng op smaak met zoetstof. Giet in glazen potjes en laat opstijven in de
koelkast.
Aardbeien-appelconfituur
Ingrediënten:
300 g aardbeien, 1 dl
appelsap, 1 eetlepel geleipoeder zonder suiker (type pecplus), 2 eetlepels
citroensap, 2 eetlepels zoetstof
Bereidingswijze:
Was de aardbeien en
verwijder het kroontje. Breng ze met het appelsap en het geleipoeder aan de
kook. Kook alles 1min. zachtjes door. Neem de pan van het vuur en roer er het
citroensap en de zoetstof door.
Giet de confituur in
glazen potjes en sluit luchtdicht af.
De confituur kan 6
maanden worden bewaard.
Supersimpel zou "de" Jeroen zeggen
Proficiat Els. Prachtig dat je dit met ons deelt. Veel succes.
BeantwoordenVerwijderenBernadette