vrijdag 25 mei 2018

Een klassieker in een SomethingELSe jasje: krabcocktail

Bijna weekend en dan vind ik dat er toch altijd een extraatje op het menu mag. Een lekker voorgerechtje of een hapje bij het aperitiefje mag dan zeker niet ontbreken. Ik kies voor een klassieker van bij moeke. Krabcocktail. Als je een grote portie maakt kan het perfect als hoofdmaaltijd (als salade dus), doe je alles in een mooie coupe dan is het een voorgerechtje, maar het kan ook in een mini glaasje als voorgerecht. Wel je hoeveelheden aanpassen, hé. Tis zo lekker dat je 2 porties opkan en dat is natuurlijk niet de bedoeling


Krabcocktail met avocado en platte kaas

2 avocado’s, sap van ½ limoen, 300 g krabvlees uit blik, 2 lepels magere platte kaas, 2 lepels mayonaise, 2 lente uitjes, 1 takje selderij, bieslook gehakt, 1 koffielepel cayennepeper

Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet met een vork fijn. Breng op smaak met limoensap, cayennepeper, peper en zout. Spoel de lente ui en de selder en snij fijn. Haal het krabvlees met een vork uit elkaar. Meng er de platte kaas, mayonaise, lente ui en selderij door en kruid met peper en zout. Verdeel de avocado over 4 glaasjes,schep het krabmengsel erop en werk af met bieslook.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten