Vrijdag en aan de start van een verlengd weekend. Dan heb ik tijd om eens iets langer in de keuken te staan en/of wat extra lekers te maken. Vandaag steek ik het traditionele orloffgebraad om in een slanker jasje. SomethingELSe?! dus!
Geniet van je weekend en geniet van elkaar
Kipfilet Orloff
4 kipfilets, 2 lepels
olijfolie, 10 wortelen, ui, tijm, laurier, 4 plakken kaas 20+, 2 plakken
gedroogde ham, 4 dl kippenbouillon
Bereidingswijze:
Kruidt de kippenfilets
met zout en peper en bak ze voor 2/3 gaar in een beetje olie. Haal het vlees
uit de pan en blus met de bouillon. Laat inkoken.
Schil de wortelen en snij
ze in plakjes van 1 cm. Snipper de ui fijn. Stoof de ui samen met de wortelen.
Kruid tijm en laurier.
Snij het vlees in
plakken, leg tussen elke plak een stukje kaas en een stukje gedroogde ham, zet
een 10-tal minuten in de oven op 180°C.
Schik de kippenfilets op de borden, overgiet met de vleessaus en serveer samen met de wortelen.
Schik de kippenfilets op de borden, overgiet met de vleessaus en serveer samen met de wortelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten