donderdag 17 mei 2018

Orloff gebraad, maar dan SomethingELSe?!

Vrijdag en aan de start van een verlengd weekend. Dan heb ik tijd om eens iets langer in de keuken te staan en/of wat extra lekers te maken. Vandaag steek ik het traditionele orloffgebraad om in een slanker jasje. SomethingELSe?! dus!

Geniet van je weekend en geniet van elkaar

Kipfilet Orloff

4 kipfilets, 2 lepels olijfolie, 10 wortelen, ui, tijm, laurier, 4 plakken kaas 20+, 2 plakken gedroogde ham, 4 dl kippenbouillon

Bereidingswijze:
Kruidt de kippenfilets met zout en peper en bak ze voor 2/3 gaar in een beetje olie. Haal het vlees uit de pan en blus met de bouillon. Laat inkoken.
Schil de wortelen en snij ze in plakjes van 1 cm. Snipper de ui fijn. Stoof de ui samen met de wortelen. Kruid tijm en laurier.

Snij het vlees in plakken, leg tussen elke plak een stukje kaas en een stukje gedroogde ham, zet een 10-tal minuten in de oven op 180°C.
Schik de kippenfilets op de borden, overgiet met de vleessaus en serveer samen met de wortelen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten