donderdag 3 mei 2018

Provençaalse kabeljauw


Het is nog eens tijd voor een visreceptje vond ik. Eentje met een zuiderse toets. Fijne start van het weekend!!!
Je kan eventueel nog extra groenten toevoegen zoals courgette EN... ipv een ovenschotel doe je alles in aluminiumfolie en plaatst het pakketje op de BBQ. Feest!



Provençaalse kabeljauw

Ingrediënten (4 p):
800 g kabeljauw, 4 tomaten, 4 uien, 4 teentjes knoflook, 50 g zwarte olijven, 1 glas witte wijn, peper, laurier, tijm

Bereidingswijze:

Snij de ui in ringen, de tomaten in partjes, hak de peterselie en pers de look. Stoof de uiringen in weinig olie. Voeg de tomaat, de look, de gehakte peterselie en de wijn toe. Kruid met peper. Laat even sudderen op een zacht vuurtje. Leg de kabeljauwfilets na 10 min. op de gestoofde tomaten en laat even doorwarmen. Doe de groenten en de vis in een ovenschotel, voeg de olijven bij en plaats gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten