vrijdag 4 mei 2018

Zachtgroene salade

Omdat een salade niet altijd moet bestaan uit sla, tomaten en komkommer. Ga ik vandaag voor een salade met groenten en fruit. Lekker fris. Deze salade past bij vlees en gevogelte, maar doet het ook goed als lunchsalade bij een snede brood.  

Zachtgroene salade

Ingrediënten (3 p):
100 g veldsla, 200 g bleekselder, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 0,5 appel, 1 kiwi, 1 eetlepel citroensap, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels appelsap, 2 eetlepels olie, peper, basilicum

Bereidingswijze:
Was de groenten. Snij de bleekselder in stukjes en de paprika’s in dunne reepjes. Je kan de paparikareepjes eventueel heel eventjes koken zo zijn ze gemakkelijker verteerbaar. Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met citroensap. Schil de kiwi en snij in schijfjes. Pel de sjalot en het knoflookteentje, hak ze samen fijn. Doe ze in een kom. Voeg nu appelsap, olie, peper en basilicum toe en meng goed. Giet dit mengsel over de veldsla en meng goed. Schik in een schotel: de veldsla met daarbovenop in het midden de selder en de reepjes paprika, er rondom de appelstukjes en schijfjes kiwi.
Variatie: garneer de salade niet met kiwi, maar met tuinkers of preischeuten




Geen opmerkingen:

Een reactie posten