Omdat een salade niet altijd moet bestaan uit sla, tomaten en komkommer. Ga ik vandaag voor een salade met groenten en fruit. Lekker fris. Deze salade past bij vlees en gevogelte, maar doet het ook goed als lunchsalade bij een snede brood.
Zachtgroene salade
Ingrediënten (3 p):
100 g veldsla, 200 g bleekselder, 1 gele paprika, 1
groene paprika, 0,5 appel, 1 kiwi, 1 eetlepel citroensap, 1 sjalot, 1 teentje
knoflook, 4 eetlepels appelsap, 2 eetlepels olie, peper, basilicum
Bereidingswijze:
Was de groenten. Snij de bleekselder in stukjes en de
paprika’s in dunne reepjes. Je kan de paparikareepjes eventueel heel eventjes koken zo zijn ze gemakkelijker verteerbaar. Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met citroensap. Schil
de kiwi en snij in schijfjes. Pel de sjalot en het knoflookteentje, hak ze
samen fijn. Doe ze in een kom. Voeg nu appelsap, olie, peper en basilicum toe
en meng goed. Giet dit mengsel over de veldsla en meng goed. Schik in een
schotel: de veldsla met daarbovenop in het midden de selder en de reepjes paprika,
er rondom de appelstukjes en schijfjes kiwi.
Variatie: garneer de salade niet met kiwi, maar met tuinkers of preischeuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten