dinsdag 1 mei 2018

Gezonde lunch: pastasalade

Terug van een paar dagen Ardennen. En we hadden maar 1 dagje topweer, de andere dagen ben ik met boek bij de stoof gekropen terwijl het buiten stormde. En ik geef het toe, bij het boek at ik koekjes (met chocolade!!) en dronk ik een chouffe koffie. Dat mag, een dëtiste mag ook eens buiten de lijntjes kleuren, niet?
Maar vandaag nemen we de draad weer op en gaan we voor gezond. En gezond is ook lekker, let maar eens op.

Pastasalade
 75 gram ongekookte volkorenpasta,  1/4 komkommer, in blokjes, 150 gram kerstomaatjes (ev. in verschillende kleuren),   zwarte olijven,  bieslook,  basilicum,  knoflook,  1 eetlepel olijfolie,  peper & zout

Kook de pasta gaar en voeg aan het water 2 teentjes knoflook toe. Giet af en laat afkoelen. 
Schil de komkommer en snij in blokjes. Snij vervolgens de kerstomaatjes in 4 en voeg bij de komkommer.  Voeg de zwarte olijven toe.   Voeg bieslook en basilicum toe aan de groenten.   Meng de olijfolie met de gekookte knoflook en wat peper en zout. Meng de dressing doorheen de pasta en meng dit met de groentjes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten