zaterdag 21 april 2018

BBQ tijd met visjes, vlees en veel groenten!!!


Zomer in april. Ik denk dat er vandaag veel bbq 's gaan branden. Om wat ideetjes op te doen scampi’s brochetten en veel groenten op de bbq. Geniet ervan allemaal!!!

Hapje Gevulde portobello

2 portobello champignons, 4 lepels magere geraspte kaas, 2 tomaten, ½ courgette, 2 lepels olijfolie, paprikapoeder, basilicum, peper en zout

Snij de tomaten in kwartjes en verwijder de pitjes. Snij daarna het vruchtvlees in blokjes. Snij de courgette in blokjes. Kruid e blokjes met olijfolie, peper, zout en basilicum. Verwijder de steeltjes van de portolebello’s en wrijf ze aan de buitenkant in met wat olie. Vul de portobello met het tomatenmengsel en bestrooi met de geraspte kaas.. Strooi nog wat paprikapoeder over de kaas en plaats direct boven de komen op de bbq. Bak ze 25 min tot de kaas volledig gesmolten is.

Voorgerechtje: Gemarineerde scampi’s
Ingrediënten ( 4p)
1 kg gepelde scampi’s met staart, 1 ui, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap, peterselie, koriander, komijn, 1 knoflookteentje, kurkuma, paprikapoeder
Bereidingswijze
Hak de ui fijn en snipper de peterselie. Maak een marinade van al de kruiden, de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de scampi’s toe en laat minstens 30 min. marineren in de koelkast. Maak spiesjes van de scampi’s en rooster ze gedurende 15 min. op de barbecue. Dien op met een salade.
Hoofdgerecht: Brochettes van kalkoen met paprikapoeder en Italiaanse salade

Ingrediënten (4 p):
500 gram kalkoenfilet, 2 papaja’s, 1 sjalot, 1 limoen, 2 uien, 2 stronken broccoli, bloemkool, 3 wortelen, 2 koffielepels paprikapoeder, 1 eetlepel olijfolie, balsamico azijn

Bereidingswijze:
Snij de kalkoenfilet in grote blokjes en leg die in een schotel. Schil de papaja’s, verwijder de pitjes, snij het vruchtvlees in repen en doe die bij het vlees. Pel de uien en snij ze in vieren. Maak de brochettes klaar: steek er afwisselend een stukje vlees, een schijfje papaja en een stukje ui op. Leg de spiesjes terug in de schotel. Pel en versnipper de sjalot en bestrooi er de brochettes mee. Pers de limoen uit en giet het sap in de schotel. Bedek de schotel met een vel plasticfolie en laat de spiesjes 30 minuten marineren. Draai ze af en toe om. Was de broccoli en de bloemkool en haal er de roosjes af. Schraap de wortelen. Kook de broccoli en de bloemkool gaar. Dompel de wortelen 30 seconden onder in kokend water. Laat ze uitlekken en leg ze op de schotel naast de andere groenten. Besprenkel alles met de olie en de balsamicoazijn. Kruid met peper. Bak of gril de spiesjes ongeveer 15 minuten en draai ze regelmatig om. Strooi het paprikapoeder over de brochettes.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten