Zomer in april. Ik denk dat er vandaag veel bbq 's gaan branden. Om wat
ideetjes op te doen scampi’s brochetten en veel groenten op de bbq. Geniet
ervan allemaal!!!
Hapje : Gevulde portobello
2 portobello champignons, 4 lepels magere geraspte kaas, 2 tomaten, ½
courgette, 2 lepels olijfolie, paprikapoeder, basilicum, peper en zout
Snij de tomaten in kwartjes en verwijder de pitjes. Snij daarna het
vruchtvlees in blokjes. Snij de courgette in blokjes. Kruid e blokjes met
olijfolie, peper, zout en basilicum. Verwijder de steeltjes van de
portolebello’s en wrijf ze aan de buitenkant in met wat olie. Vul de portobello
met het tomatenmengsel en bestrooi met de geraspte kaas.. Strooi nog wat paprikapoeder
over de kaas en plaats direct boven de komen op de bbq. Bak ze 25 min tot de
kaas volledig gesmolten is.
Voorgerechtje: Gemarineerde scampi’s
Ingrediënten ( 4p)
1 kg gepelde scampi’s met staart, 1 ui, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel
citroensap, peterselie, koriander, komijn, 1 knoflookteentje, kurkuma,
paprikapoeder
Bereidingswijze
Hak de ui fijn en snipper de peterselie. Maak een marinade van al de
kruiden, de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de
scampi’s toe en laat minstens 30 min. marineren in de koelkast. Maak spiesjes
van de scampi’s en rooster ze gedurende 15 min. op de barbecue. Dien op met een
salade.
Hoofdgerecht: Brochettes van kalkoen met paprikapoeder en Italiaanse salade
Ingrediënten (4 p):
500 gram kalkoenfilet, 2 papaja’s, 1 sjalot, 1 limoen, 2 uien, 2
stronken broccoli, bloemkool, 3 wortelen, 2 koffielepels paprikapoeder, 1
eetlepel olijfolie, balsamico azijn
Bereidingswijze:
Snij de kalkoenfilet in grote blokjes en leg die in een schotel. Schil
de papaja’s, verwijder de pitjes, snij het vruchtvlees in repen en doe die bij
het vlees. Pel de uien en snij ze in vieren. Maak de brochettes klaar: steek er
afwisselend een stukje vlees, een schijfje papaja en een stukje ui op. Leg de
spiesjes terug in de schotel. Pel en versnipper de sjalot en bestrooi er de
brochettes mee. Pers de limoen uit en giet het sap in de schotel. Bedek de
schotel met een vel plasticfolie en laat de spiesjes 30 minuten marineren.
Draai ze af en toe om. Was de broccoli en de bloemkool en haal er de roosjes
af. Schraap de wortelen. Kook de broccoli en de bloemkool gaar. Dompel de
wortelen 30 seconden onder in kokend water. Laat ze uitlekken en leg ze op de
schotel naast de andere groenten. Besprenkel alles met de olie en de
balsamicoazijn. Kruid met peper. Bak of gril de spiesjes ongeveer 15 minuten en
draai ze regelmatig om. Strooi het paprikapoeder over de brochettes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten