Gisteravond tijdens de kookworkshop aan huis bij Heidi een nieuw receptje uitgeprobeerd. Kippenreepjes gebakken op een Italiaanse manier, dus geen schnitzel toestanden maar gewoon in bloem draaien en bakken in de pan. Daarna van het aanbaksel een lekker fris sausje gemaakt. Toen ik vertrok met de afwas werden de borden gevuld en stond het dessert op hun te wachten in de koelkast.
Pollo piccata
4 dunne kipfilets, 300 g kerstomaatjes,
1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 1 citroen, 300 g volkoren spaghetti, 100 ml
witte wijn, kappertjes,
Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de
kipfilet reepjes met peper en zout en aal door de bloem. Schud de overtollige
bloem af. Bak de kipfilets in een beetje vetstof rondom krokant, haal ze uit de
pan en zet ze 15 min in de oven, samen met de kerstomaatjes. Laat staan tot de
tomaatjes beginnen te barsten.
Bak in de pan waarin je de kip gebakken
hebt de fijngesneden sjalot samen met het teentje look. Blus met de witte wijn
en het sap van een halve citroen. Schraap het aanbaksel van de bodem en laat
inkoken tot het meeste vocht verdampt is. Voeg kappertjes toe.
Kook de pasta beetgaar.
Serveer de pasta met de kippenlapjes en tomaatjes en overgiet met de saus, kruid met peper, zout en mediterrane kruiden
Serveer de pasta met de kippenlapjes en tomaatjes en overgiet met de saus, kruid met peper, zout en mediterrane kruiden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten