donderdag 12 april 2018

Rolletjes voor een gezellig tv avondje

Ik heb nog een laatste paar gekookte asperges over van de buurderij en het is vrijdagavond. Tijd om nog even te genieten van elkaar alvorens de schoolstress hier weer start. Wat dacht je van een gezellig TV avondje met het hele gezin met lekkere rolletjes met restjes asperges en een glaasje witte wijn. Meer moet dat niet zijn, toch?

Ei-asperge-rolletjes:
Klop 4 eieren los met 1 eetlepel gehakte peterselie, peper en zout. Bak in weinig olie 4 grote, dunne omeletten. Halveer ze. Kook 1 bussel witte of groene asperges. Laat ze goed uitlekken. Verdeel ze over de omeletten. Rol op en bind dicht met een sprietje bieslook.
Variant: ei vervangen door plakjes ham. Kruiden met gehakte peterselie en nootmuskaat.

Komkommerrolletjes:
Trek een middelgrote komkommer met een dunschiller in de lengte in fijne repen. Leg op iedere reep komkommer een klein stukje gerookte zalm, een plukje waterkers en wat bieslook. Rol op.

Hamrolletjes:
Snij 2 meloenen (type cavaillon) in fijne partjes. Leg op flinterdunne plakjes rauwe ham enkele partjes meloen en een plukje waterkers. Rol op.

Zalmrolletjes:
Kook een bussel asperges. Kruid met peper. Verdeel over 8 fijne plakjes gerookte zalm. Leg er een plukje tuinkers bij. Rol op

De rolletjes zijn ook ideaal als aperitiefhapjes








Geen opmerkingen:

Een reactie posten