Net terug van een back tot
basic vakantie in de Ardennen. Ideaal om je hoofd leeg te maken en nieuwe
recepten te bedenken. Morgen een eerste nieuw gerechtje op de kookworkshop bij
Heidi en co. We gaan de Italiaanse toer op met Pollo Piccata. Het receptje komt
donderdag op mijn blog. En om vandaag al in de stemming te komen Kalfsrolletjes
met ratatouille (saltimbocca)
Kalfsrolletjes met
ratatouille (saltimbocca)
Voor 4 personen:
8 plakjes dungesneden kalfsvlees, 8 plakjes
dungesneden kaas 20+, olijfolie, 8 blaadjes basilicum, 1 wortel, ½
courgette, ½ aubergine, ½ gele paprika, 2 kleine tomaten, komijnpoeder
Leg de plakjes vlees op een werkblad en beleg ze
met een blaadje basilicum en een plakje kaas. Rol op en prik vast met een
cocktailprikker.
Snij de groenten in blokjes van 1 cm, besprenkel de
aubergines met wat citroensap. Stoof de wortelen gaar in olijfolie, breng op
smaak met zout en komijnpoeder. Bak de resterende groenten op hoog vuur in
olijfolie, strooi er wat peper en zout over. Ontvel de tomaten, voeg samen met
de wortelen bij de overige groenten en laat kort opwarmen.
Bak de kalfsrolletjes in weinig olijfolie, kruidt met peper en zout.
Bak de kalfsrolletjes in weinig olijfolie, kruidt met peper en zout.
Schik de rolletjes op de borden en overgiet met de
groentesaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten