dinsdag 27 maart 2018

Week van de diëtiste: voor Jean "boekweitpannekoeken"

    • Boekweitpannekoeken voor Jean
  • 100 g tarwebloem, 
  • 300 g boekweitbloem, 
  • zout, 
  • 600 ml magere of halfvolle melk, 
  • 200 ml blond tafelbier, 4 eieren, appel 

Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout. 
Roer de melk en het tafelbier tot een glad beslag. Voeg er dan de eieren aan toe en meng goed met een klopper. Laat even rusten. 
Schil de appel en snijd hem in blokjes, bak in een pan met een beetje vetstof. Giet er wat beslag over en laat de pannenkoek bakken op een zacht vuur. Laat de pannenkoek voorzichtig op een bord glijden, draai hem om in de pan en laat de andere kant bakken. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier. Serveer met stroop met minder suiker.

TIP van Jeroen Meus:  
Je hebt zowel gewone als boekweitbloem nodig. Een pannenkoek met alleen boekweit, breekt namelijk te snel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten