donderdag 1 maart 2018

Over frietjes van zoete aardappelen

Ik was er in het begin ook niet zo een fan van. Frietjes van groenten, geef mij maar "the real thing". Maar toen kwam de oudste thuis met een superlekker  recept van het fietscaféetje waar hij regelmatig een handje gaat helpen. En wat doet mama dan... de oven voorverwarmen en uitproberen natuurlijk. En amai... wat was dat lekker!!! Zo lekker dat het nu regelmatig op het menu staat. Ik heb zelfs de echtgenoot kunnen overtuigen om zoete aardappelen te planten in onze tuin. En ja... de eerste oogst is gelukt en al lang opgegeten. Dit voorjaar mag hij weer aan de slag van mij.






Verwarm je oven voor op 180 graden. Snij je groenten
(vb rode biet, zoete aardappel, pastinaak, wortel, …) in
flinterdunne frietjes. Leg de plakjes (past niet allemaal
in 1 keer) op een stuk bakpapier op de bakplaat. Als de
groente erg nat is, dep de plakjes dan even droog met
wat keukenpapier. Besprenkel met een klein beetje olijfolie (niet te veel, dan
worden ze niet knapperig genoeg) en bestrooi met zout
en/of andere kruiden. Zet je groentjes enkele minuten in
de oven, laat afkoelen en klaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten