Courgette pizzabootjes
Voor 1 pizzabootje: 1 courgette, 2 tomaten, 4 zongedroogde tomaatjes zonder olie, tabasco,
2 lepels ketchup, oregano, 4 zwarte olijven in ringetjes, magere geraspte kaas,
olijfolie, peper, zout, basiclium
Verwarm
de oven voor op 180°C. Snij de courgette in de lengte in 2 en schraap met een
koffielepeltje de zaadlijsten volledig weg. Wrijf de buitenkant van
de courgettehelften in met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Snij de tomaten in 4 en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak het
vruchtvlees in kleine blokjes, net als de zongedroogd tomaatjes. Vermeng de gedroogde en verse tomaten met tabasco, ketchup, oregano, peper en zout. Schep
het tomatenmengsel in de courgettebootjes. Druk het goed aan. Strooi er de
kaas op en werk af met de olijfringetjes. Plaats de pizza 20 min in de oven tot
de courgettes klaar zijn en de kaas is gesmolten. Werk af met basilicum en
serveer met een salade besprenkelt met balsamico.
naar een idee van karola's kitchen |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten