donderdag 15 maart 2018

Mijn ouders waren deze week jarig: tijd voor hapjes bij een glaasje bubbels

Mijn ouders zijn deze week allebei 70 geworden en dat gaan we dit weekend vieren met een lekker glaasje bubbels (of 2). En daarbij niet de traditionele chipskes, gezouten nootjes en kaasblokjes maar een paar originele hapjes met veel groenten en lief voor de lijn.

Hapjes SomethingELSe?!


Courgette rolletje met olijventapanade en gerookte zalm
100 g zwarte olijven zonder pit, 3 zongedroogde tomaatjes, 1 teentje look, 2 lepels pijnboompitten, 1 courgette, gerookte zalm

Doe alle ingrediënten (behalve de courgette) in een blender en mix tot een gladde massa. Snij met een dunschiller de courgette in linten, vul met de tapanade (en gerookte zalm) en rol op. Bak even in de pan





Ravioli van rode biet met ceviche: origineel
150 g witte vis, sap van 3 limoenen, ½ chilipepertje, 1 lente uitje, koriander, scheutje tabasco, zoetstof naar smaak, olijfolie, peper en zout, 1 voorgekookte rode biet
Snij de vis in kleine blokjes. Snij het chilipepertje fijn en de lente ui in schuine ringen. Pel de rode ui en snipper fijn. Meng het limoensap met het pepertje, rode uit, lente ui, zoetstof, tabasco en olijfolie en laat 15 min marineren. Snij de rode biet met een mandoline in fijne plakjes. Dep droog met keukenpapier. Schep op elk plakje rode biet wat ceviche. Kruid met peper en zout. 





Mangosalasa: Mexicaans
8 plakjes gerookte eendenborst, ½ mango, 4 kerstomaatjes, ½ rode ui, ½ chilipepertje, 2 lepels limoensap, zoetstof naar smaak, peper en zout
Snij de mango in kleine blokjes. Snij de tomaatjes in vieren. Snipper de rode ui en het chilipepertje. Meng alle ingrediënten behalve de eendenborst in een kom en kruid met peper en zout. Schep de salasa in kleine kommetjes, leg er telkens 2 plakjes eendenborst op.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten