Eddy had prijs tijdens de week van de diëtiste. Hij viste het kadoosje met "je lievelingsrecept op de blog in een SomethingELSe?! jasje" uit de kadoosjes. Lang moest hij niet nadenken over het gerecht. Varkenshaasje moest het worden. Met een lekker sausje en frieten.
Eddy: jij vraagt... ik draai.
Varkenshaasje met peperroomsaus zonder schuldgevoel, ovenfrieten en salade
Kruid het vlees met peper en zout en laat het korsten in een lepel vetstof. Laat afgedekt bakken gedurende 20 minuten. Ik heb nog een extra pannetje champignons gebakken om te serveren bij het vlees
Peperroomsausje: 150 ml water, 150 ml magere of halfvolle melk, 30 g bloem, 1 lepel groene peperkorrels uit bokaal, 1 vetarm bouillonblokje, peper en zout
Meng alles koud onder elkaar en breng al roerend aan de kook, de saus begint vanzelf te dikken. Doorkoken is niet nodig, gewoon opwarmen tot gewenste dikte.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten