zaterdag 10 maart 2018

Vispannetje

Vis blijkt een moeilijk geval te zijn. Telkens als ik voorstel aan de patiënten om regelmatig vis op het menu te zetten dan word er eens diep gezucht. " Ik lust het wel, maar weet niet goed hoe ik het moet klaarmaken" Verder dan witte vis in bloem rollen en bakken in boter komen ze niet. Jammer eigenlijk, want vis is een topproduct. Je kan er alle kanten mee uit, er zijn verschillende kleuren en smaken, je kan het met groenten combineren of met garnalen en andere schaaldieren... Om jullie allemaal wat meer inspiratie te geven ga ik vanaf nu regelmatig visreceptjes op de blog plaatsen. Experimenten maar!

Vandaag start ik met een eenvoudig vispannetje. Vaak wordt dit erg zwaar klaargemaakt met room en andere vette sausjes. In dit gerecht staat de vis zelf in de hoofdrol, aangevuld met wat tomaatjes. Supersimpel en lekker met een stukje brood of wat puree






Vispannetje 

Voor 4 personen: 250 g scampi, 200 g kabeljauw of andere witte, magere vis, 200 g rijpe tomaten, ½ glas witte wijn, 2 sjalotjes, rood chilipepertje, peterselie, olijfolie, peper en zout

Pel en was de scampi’s. Snij ze in 2. Spoel de kabeljauw en snij hem in blokjes. Was de tomaten, ontpit en snij in partjes. Schil en was de sjalotjes en hak ze fijn. Stoof de sjalotjes en het pepertje in olijfolie. Voeg de vis toe en bak lichtjes gedurende 2 à 3 minuten. Voeg de wijn toe en laat koken. Kruid met peper en zout. Neem de vis uit de pan en zet opzij. Voeg aan de saus de stukjes tomaat toe en laat gedurende 5 minuten koken. Roer af en toe om.

Voeg de vis terug aan de saus toe, stoof het geheel 1 minuut en bestrooi met gehakte peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten