Vandaag start ik met een eenvoudig vispannetje. Vaak wordt dit erg zwaar klaargemaakt met room en andere vette sausjes. In dit gerecht staat de vis zelf in de hoofdrol, aangevuld met wat tomaatjes. Supersimpel en lekker met een stukje brood of wat puree
Vispannetje
Voor 4 personen: 250 g scampi, 200 g
kabeljauw of andere witte, magere vis, 200 g rijpe tomaten, ½ glas witte wijn,
2 sjalotjes, rood chilipepertje, peterselie, olijfolie, peper en zout
Pel en was de scampi’s.
Snij ze in 2. Spoel de kabeljauw en snij hem in blokjes. Was de tomaten, ontpit en
snij in partjes. Schil en was de sjalotjes en hak ze fijn. Stoof de sjalotjes en het pepertje in olijfolie. Voeg de vis toe en bak lichtjes gedurende 2 à 3
minuten. Voeg de wijn toe en laat koken. Kruid met peper en zout. Neem de vis uit de pan
en zet opzij. Voeg aan de saus de
stukjes tomaat toe en laat gedurende 5 minuten koken. Roer af en toe om.
Voeg de vis terug aan de
saus toe, stoof het geheel 1 minuut en bestrooi met gehakte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten