zondag 4 maart 2018

over "makkelijk eten" in het weekend en lasagne bolognaise van ravioli kussentjes

Ik hoor vaak dat er in het weekend "makkelijk" eten wordt afgehaald zoals friet, pizza, chinees... Gemakkelijk inderdaad, maar niet altijd even gezond. En terwijl jij wacht op je frietjes, stap ik mij keuken in en maak een "makkelijk" recept. Wat denk je van lasagne van ravioli kussentjes. In minder dan 30 minuten tover je een heerlijk dampende ovenschotel op tafel.

In plaats van lasagnebladeren gebruik je dan verse ravioli. Daar bouw je dan laagjes mee, afgewisseld met tomatensaus en groenten. Je kan kiezen voor de klassieke ravioli met ricoatta en spinazie of met parmaham of gehakt en tomaat... En omdat de pasta vers is hoef je ze niet te koken. Kies wel vierkantje kussentjes, zodat je ze mooi naast elkaar kan schikken.

Ook voor de groenten kan je alle kanten uit. Of je verwerkt ze in je tomatensaus of je laat ze een extra laagje vormen. Dit laatste is lekker met gegrilde courgette. Een toplaag met melksaus maak ik niet omdat de vulling van de lasagne al romig genoeg is. 
Eens je al je ingrediënten hebt duurt het een 5-tal minuutjes om de lasagne in elkaar te knutselen en de oven in te zetten. Nog voldoende tijd voor een aperitiefje. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten