Gisteren heel de voormiddag mondeling examen gehad met de 4de jaars.
Thema: vergeten groenten. Wat een creativiteit bij de leerlingen. Ik proefde
groentensaté met koolrabi, pasta met krulandijvie, wraps met guacamole,
maar vooral de frietjes waren talrijk: van pastinaakfrietjes tot frietjes
van zoete aardappel.... en dat brengt een mens op ideeën. Het is de eerste
lentedag vandaag en we doen eens zot. Wat denk je van ... Soep met
friet
Voor 2 personen heb je nodig:
200 g pompoen, 150 g wortelen 1 ui, 1 teetnje look,
500 ml groentebouillon, cayennepeper, koolraap in frietjes gesneden,
olijfolie, curry kruiden, 1-2 mespuntjes cayennepeper, 1 tl paprikapoeder,
knoflookpoeder
Snipper de ui fijn. Pers de look. Verhit een beetje
olijfolie in een pan en fruit de look en ui glazig. Schil de pompoen en de
wortelen en snij in blokjes. Laat meestoven met de ui. Kruid met cayennepeper,
peper en zout. Doe er de bouillon bij en laat 20 min zachtjes koken. Pureer de
soep.
Meng de koolraapfrietjes met wat olie en de
kruiden. Bak ze 15 min in de airfryer op 180°C of in een voorverwarmde oven op
180°C. Serveer de frietjes bij de soep.
Kan ook perfect met frietjes van andere
vergeten groenten
Naar een idee van healthyfoodmanon |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten