Week van de diëtiste loopt op zijn einde. Het waren drukke dagen en die vragen om
eenvoudige kost. Eenvoudig en toch lekker en gezond. Dit wokgerechtje met veeeeel groentjes vraagt
weinig werk en staat snel op tafel. Idiaal voor het weekend, toch?!
Ingrediënten (4 p):
1 ui, 1 stukje gember, 4 verse shiitake paddenstoelen of ½ doosje champignons, 1 rode paprika, ½ broccoli, 1 blik maïs, 100 g
sojascheuten, 1 bouillonblokje, 1 teentje knoflook, 4 wortels, 1 soeplepel
maïzena, 1 courgette, (oester- of sojasaus)
Bereidingswijze:
Maak de worteltjes schoon en snij in plakjes.
Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de paddenstoelen in plakjes. Haal de
pitjes uit het pepertje en snij in dunne ringetjes. Snij de courgette in blokjes,
was de sojascheuten en laat de maïs uitlekken.
Schil de gember en hak fijn. Snipper de ui en hak het lookteentje. Dompel
de plakjes wortel 2 minuten in kokend water en schep ze eruit. Doe hetzelfde
met de broccoli. Bak, in de wok, eerst de gember met knoflook en chilipeper.
Als ze beginnen te geuren doe je er de ui bij. Als de ui glazig is volgen de
blokjes courgette en na een minuut of 2 de paddenstoelen. Zodra de
paddenstoelen geslonken zijn, mogen de broccoli en worteltjes in de wok en
vervolgens de maïs en sojascheuten. Los de maïzena op met wat water. Roer
door de groenten. Voeg nu het bouillonblokje toe en vervolgens nog een
koffielepel oestersaus. Serveer rijst of noedels bij deze glanzende groentenwok.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten