Vis met stoemp...maar dan SomthingELSe?! Stoemp van geroosterde groenten en van het visje gaat er geen vitamine verloren door de bereiding in papillot. Buitengewoon lekker!!!
500 g aardappelen, 1 kg wintergroenten (pastinaak,
wortel, pompoen, rode biet, rode ui), 4 stukken witte visfilet, verse tijm, 4
lente uitjes, een scheutje magere melk,
1 lepel sesamzaadjes, 1 lepel sojasaus, 2 lepels sesamolie, peper
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de groenten, snij in
stukken en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er de olie,
sojasaus en tijmblaadjes over. Zet 25 tot 30 min in de voorverwarmde oven. Roer
geregeld om, zo garen de groenten gelijkmatig. Kook ondertussen de aardappelen
en pureer ze. Meng er voorzichtig de geroosterde groenten door. Hou enkele
groenten apart voor de afwerking. Leg de vis op aluminiumfolie. Kruid met peper en
zout. Lepel de resterende olie, sesamzaadjes en lente ui over. Vouw de papilot
dicht en zet geduredne 12 tot 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveer met de puree
Geen opmerkingen:
Een reactie posten