woensdag 7 maart 2018

Over een dubbele portie wraps met rundvlees die plots verdwenen was

Op een regenachtige woensdag als vandaag smaakt een wrap met warm vlees altijd lekker. Lekker, gezond met veel groentjes én snel klaar. Laat mijn mannen seffes maar binnenwaaien. 

Een aantal jaren geleden toen de jongens nog kleiner waren had ik een extra pan gemaakt om in te vriezen voor als we weer in drukke tijden zouden belanden. Terwijl ik de slaapkamers aan het opruimen was en de was bij elkaar geraapt had was de extra pan leeggesmikkeld, gewoon met wat boterhammen. Een bewijs dat het echt lekker is, niet.

Wraps met rundvlees

1 tortillawrap (dit mag ook volkoren zijn), 125g rundvlees (in reepjes), ½ tomaat, 1 wortel, 25g maïs in blik, ¼ rode ui, ijsbergsla, Philadelphia light of en andere magere smeerkaas, olijfolie, paprikapoeder, peper & zout

Bereidingswijze:  Snij de ui in ringen, de tomaat in stukjes en de ijsbergsla in grove repen. Laat de maïs uitlekken. Schil en rasp de wortel. Meng de groenten onder elkaar. Kruid het vlees met paprikapoeder, peper en zout. Roerbak het in een lepel olie. Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de tortilla's met een dunne laag Philadelphia light. Verdeel er het vlees, de sla en de groentemix over. Rol op.
Een restje kan morgen meegeven in de lunchbox want koud zijn ze ook erg lekker. Alleen gaat dat hier thuis niet lukken want hier raakt alles op.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten