dinsdag 2 januari 2018

De eerste verjaardag van het jaar en over worstenbroodjes en zo


We blijven verder feesten want vandaag is het ventje jarig. 2 januari niet echt de meest hippe dag om te verjaren en het liefst van al brengt hij deze dag in de zetel door, kijkend naar een aantal films.  Daarna gaat hij de kerstboom opruimen. Hoe sneller dat ding buiten is hoe liever vindt hij. (Van mij mag die eigenlijk blijven staan tot Pasen, supergezellig, maar ik woon hier dus met 3 mannen onder 1 dak, hé).
Straks komt de familie op bezoek en ik heb kerstbomenworstenbroodjes gekocht. En omdat ik daar straks ook wel een beetje van wil smullen staat er deze middag een stevige maaltijdsoep op het menu. Samen met een wandeling met de buurvrouw én de honden. Lang én ver!!!







Minestrone
Ingrediënten (4 p):
120 g sperziebonen, 100 g wortelen, 1 ui, 80 g witte kool, 150 g courgette, 20 g rijst of 100 g aardappel, 1,2 l ontvette kippenbouillon, 4 afgestreken koffielepels tomatenpuree, oregano, basilicum, knoflook, peper, fijngehakte peterselie (magere geraspte kaas)

Bereidingswijze:

Groenten wassen en in blokjes snijden. Alle groenten mengen met de bouillon en aan de kook brengen. Tomatenpuree toevoegen. 30 minuten zachtjes laten koken. Rijst (of in blokjes gesneden aardappel) toevoegen en nog eens 20 minuten laten koken, samen met de kruiden. Voor het opdienen bestrooien met de fijngehakte peterselie en een beetje geraspte kaas.

En als je echt geen zin hebt om te koken: neem een zak diepvries soepgroenten, 2 liter water, 4 bouillonblokjes (of bouillonpoeder van Maggie dit is zoutarm en vetarm, 2 vliegen in 1 klap) en laat 20 minuten koken. De laatste 5 minuten voeg je nog wat vermicelli toe. Klaar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten